Lumorasveta

Uslovi garancije

U skladu sa članom 56.Zakona o zaštiti potrošača (sl.Glasnik RS,broj 62/2014)
Preduzeće : Lumo TR Kraljevo,Goran Stanojević pr. izdaje OBAVEŠTENJE o načinu i mestu prijema reklamacija.
Potrošač može da izjavi reklamaciju usmeno,pisanim putem,pozivom na telefon 036338370 ili elektronskim putem slanjem e-maila na adresu dobavljača lumorasveta@gmail.com a sve to u objektu gde je roba kupljena na adresi Hajduk Veljkova 79,Kraljevo uz obaveznu dostavu računa sa fiskalnim isečkom ili dostavu samo fiskalnog isečka.Reklamacije se dostavljaju u toku radnog vremena,prisutnom prodavcu ili pisanim putem,pozivom na telefon ili elektronskim putem.
1. Proizvodi, na koje se daje garancija, obeleženi su odgovarajućom štampom na ambalaži.
2. Vreme garancije počinje od datuma kupovine prvog proizvoda od strtane krajnjeg kupca.Kao dokaz molimo da sačuvate fiskalni račun.
3. U slučaju reklamacije u garantnom roku stupite u vezu sa dobavljačem i dokažite svoja prava na reklamaciju tako što ćete priložiti dokaz o kupovini,fiskalni račun.
4. Prava na reklamaciju u garantnom roku su isključena u slučaju neznatnog odstupanja od željenih svojstava koja nisu bitna za vrednost i valjanost proizvoda kao i u slučaju nedostatka usled zloupotrebe ili nestručnog testiranja ,uticanja okoline,(vlažnost,vrućina,prenapon,prašina,kolebanja u električnoj struji i mreži,oksidirane površine/tanak sloj rđe koji se može ukloniti poliranjem,specijalno u priobalnim regionima.itd kao i u slučaju šteta na lomljivim komponentama (staklo) ili potrošnom materijalu (na primer baterije).

Povrat robe

Proizvodi koji se prodaju putem naše internet prodavnice su praćeni svom zakonski neophodnom dokumentacijom. Ukoliko se pojavi potreba da reklamirate određeni artikal, mi ćemo ispuniti sve zakonski definisane obaveze prodavca, na isti način kao da ste robu kupili u klasičnoj prodavnici.
Ako je neki proizvod koji ste kupili defektan ili ne funkcioniše pravilno iz bilo kog razloga, molimo Vas da kontaktirate naš korisnički servis na 036338370 i da pogledate fiskalni račun kako biste se upoznali sa detaljima garancije i postupkom reklamacije.
TR LUMO će bez odlaganja, a najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovoriti potrošaču na izjavljenu reklamaciju. Rok za rešavanje reklamacije ne može da budi duži od 30 dana od dana podnošenja reklamacije.
Ukoliko je reklamacija odbijena, kupac ima mogućnost rešavanja spora vansudski, putem nadležnih tela za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova. Listu tela za vansudsko rešavanje sporova možete pogledati klikom na sledeći link:
https://vansudsko.mtt.gov.rs/adrbodies
TR Lumo Kraljevo ne preuzima nikakvu odgovornost za greške kupaca,proizvode pogrešno kupljene ili bilo koje druge greške koje se odnose na Vaše postupke prilikom kupovine na sajtu.

Pravo na odustajanje od ugovora, prava i obaveze kupca i prodavca

Zakon o zaštiti potrošača za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.Nephodno je popuniti obrazac-izjavu i poslati je na lumorasveta@gmail.com. Nakon naše potvrde o prijemu obrasca pošaljite ga sa kompletnim proizvodom i fiskalnim računom na adresu : TR LUMO,Hajduk Veljkova 79,Kraljevo. Obrazac o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.
U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod.
Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, nakon što se utvrdi da je proizvod u orginalnoj ambalaži, neoštećen i ispravan. Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema pošiljke. Po isteku roka od 14 dana od dana preuzimanja, proizvod se više ne moze vratiti. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak. Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

Troškovi vraćanja robe i novca

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Garancija i povrat novca

Garancija na sve naše proizvode je na period od dve godine od datuma kupovine i možete je ostvariti slanjem artikla na našu adresu uz fiskalni račun.

U slučaju povrata robe možemo uraditi povraćaj novca uz fiskalni račun u roku od sedam dana od dostave na adresu.

Kupac takođe može da plati račun i virmanski ili direktno na naš račun „TR Lumo“.

Za virman ili uplate na račun dajemo predračun a isti izrađujemo nakon što nam u e-mailu naznačite koja vam opcija za plaćanje odgovara – Virmanska ili uplata na račun kao fizičko lice.

  Napominjemo da je najčešći način plaćanja u gotovini pouzećem.

  Translate »
  0
   0
   Vaša korpa
   Korpa je praznaPovratak u prodavnicu
   Call Now Button